انسانها در بهشت
انسانها در بهشت به همان صورتی نیستند که در دنیا بودند (و انسانهای معیوب، بهبود مییابند) و در ظاهر زیباتر خواهند شد و حتی در احادیث صحیح آمده است که قد آنها به مانند پدرشان آدم (علیه السلام) تا سی متر خواهد شد.
در حدیث شریف ثابت است: «خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ وَطُولُهُ سِتُّونَ ذِرَاعًا، ثُمَّ قَالَ: اذْهَبْ فَسَلِّمْ عَلَی أُولَئکَ مِنَ الْمَلائکَةِ فَاسْتَمِعْ مَا یُحَیُّونَکَ، تَحِیَّتُکَ وَتَحِیَّةُ ذُرِّیَّتِکَ، فَقَالَ: السَّلامُ عَلَیْکُمْ، فَقَالُوا: السَّلامُ عَلَیْکَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ، فَزَادُوهُ: وَرَحْمَةُ اللَّهِ، فَکُلُّ مَنْ یَدْخُلُ الْجَنَّةَ عَلَی صُورَةِ آدَمَ، فَلَمْ یَزَلِ الْخَلْقُ یَنْقُصُ حَتَّی الانَ». (بخاری:3326 و مسلم: 7092 )
ترجمه: {الله تعالی آدم را آفرید که قامتاش، شصت ذراع بود؛ سپس به او گفت: برو و به آن جمع از فرشتگان، سلام بده و بشنو که چه جوابی به تو میدهند. این، سلام تو و سلام فرزندان تو خواهد بود. آدم (نزد آنها رفت و) گفت: السلام علیکم! فرشتگان گفتند: السلام علیک و رحمةالله! و جمله «و رحمة الله» را به آن افزودند؛ پس تمام کسانی که وارد بهشت میشوند، به شکل آدم خواهند بود. (خصوصیات آدم را خواهند داشت) و مردم از آن زمان تا کنون، در حال کوتاه شدن هستند».
و کسانی که در بهشت قرار میگیرند لخت و عریان نیستند؛ بلکه آنها لباسهایی از ابریشم میپوشند؛ چنانکه در قرآن آمده است: [إِنَّ اللَّهَ یُدْخِلُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ یُحَلَّوْنَ فِیهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِن ذَهَبٍ وَلُؤْلُؤًا وَلِبَاسُهُمْ فِیهَا حَرِیرٌ] ترجمه: {الله (جل جلاله) کسانی را که ایمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند، در باغهایی از بهشت وارد میکند که از زیر درختانش نهرها جاری است؛ آنان با دستبندهایی از طلا و مروارید زینت میشوند و در آنجا لباسهایشان از حریر است.} (حج: 23)
انسانها در بهشت ادرار و مدفوع نمیکنند.
انسانهای بهشتی در بهشت؛ نمیمیرند و مریض هم نمیشوند. همچنان زنان دچار حیض و قاعدگی و یا نفاس نمیشوند.
الله تعالی میفرماید: [وَبَشِّرِ الَّذِین آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ کُلَّمَا رُزِقُواْ مِنْهَا مِن ثَمَرَةٍ رِّزْقاً قَالُواْ هَذَا الَّذِی رُزِقْنَا مِن قَبْلُ وَأُتُواْ بِهِ مُتَشَابِهاً وَلَهُمْ فِیهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَهُمْ فِیهَا خَالِدُونَ]
ترجمه: {به کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند بشارت ده که باغهایی از بهشت برای آنهاست که نهرها از زیر درختانش جاریست، هر زمان که میوههای از آن، به آنان داده شود میگویند: “این همان است که قبلاً به ما روزی داده شده بود. (ولی اینها چقدر از آنها بهتر و عالیتر است)” و میوههایی که برای آنها آورده میشود همه (از نظر خوبی و زیبایی) یکساناند، و برای آنان همسرانی پاک و پاکیزه است و جاودانه در آن خواهند بود.} (بقره: 25)
مجاهد در تفسیر «لَهُمْ فِیهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ» میگوید: منظور از ازواج مطهره یعنی پاک از حیض، ادرار، مدفوع، منی، زایمان، آب دهان (تف) هستند.
امام احمد از زید بن ارقم روایت میکند که فرمود: مردی از یهود به خدمت رسول اکرم (صلی الله علیه وسلم) آمده و گفت: “ای ابوالقاسم! مگر نه این است که بهشتیان در بهشت میخورند و میآشامند؟” و به دوستانش گفت: اگر این را بپذیرد، بر او غلبه خواهم کرد.
رسول خدا (صلی الله علیه وسلم) فرمودند: آری! سوگند به کسی که جانم در دست اوست، به هر کدام از بهشتیان قدرت صد مرد در خوردن و آشامیدن و شهوت و نزدیکی عطا میشود.
یهودی گفت: کسی که میخورد و میآشامد، نیاز به قضای حاجت دارد؟ رسول خدا (صلی الله علیه وسلم) فرمود:
«قضای حاجت آنها عرقی خواهد بود که همچون مشک خوشبویی از پوست بدنشان خارج شده و شکمهایشان سبک میگردد.»
در روایتی دیگری آمدخه است که یهودی گفت: “کسی که میخورد و میآشامد، نیاز به قضای حاجت دارد و در بهشت نجاست و کثافتی وجود ندارد؟”
رسول الله (صلی الله علیه وسلم) فرمودند: «قضای حاجت آنها به صورت ترشحات خوشبویی خواهد بود که همچون مشک از پوستشان خارج شده و شکم را سبک میگرداند.»
امام احمد از جابر بن عبدالله روایت میکند که رسول (الله صلی الله علیه وسلم) فرمودند: «بهشتیان در بهشت میخورند و میآشامند و قضای حاجت ندارند، ادرار نمیکنند و آب بینی و دهان نمیریزند، غذای آنها به آروغ و ترشحاتی به خوشبویی مشک تبدیل میشود.»
در روایت مسلم آمده است که پرسیدند: پس غذایی که خوردهاند چه میشود؟ آنحضرت (صلی الله علیه وسلم) فرمودند: «به آروغ و ترشحات خوشبو تبدیل میشود و حمد و تسبیح به آنها الهام میگردد.»
بنابر این انسانها در بهشت ادرار و مدفوع نمیکنند.
گرفته شده از صفحه: Did You Know? Aya Meydanestid?