بزرگترين دشمن بشريت
از هر فرد جامعه امروزی اگر در مورد جنگ جهانی سؤال شود، مسلماً اینگونه پاسخ میدهد، جنگی را گویند كه یك كشور یا چند كشور به جان دیگر كشورها و ملتها بیافتند. همانند هیتلر، ناپلئون، و غیره كه چنین اقداماتی را انجام دادند.
با تمام شدن جنگ جهانی اول و دوم، مردم دنیا خوشحالند كه در صلح و آرامش بسر میبرند، غافل از اینكه دشمنی برای تمام آنها در كمین نشسته و هیچگاه حاضر به تن دادن به گفتگوی تمدنها و یا قبول تراژدی صلح جهانی، نمیباشد و اصلاً این حرفها و طرحها را قبول ندارد.
این دشمن، شبانه روز مشغول طراحی و برنامهریزی برای نابودی و از بین بردن بشریت است، اما افسوس و صد افسوس كه مدافعان حقوق بشر، سازمانهای امنیتی و صلح جهانی، هیچ كدام نمیتوانند برنامهای برای رویارویی با این دشمن قوی ارائه نمایند و خود نیروهای حافظ صلح و ناتو و غیره همگی در معرض فنا و نابودی به وسیله این دشمن بزرگ بشریت هستند.
به قول سیاستمداران، دشمنی كه مكان و قدرت نظامیاش را نشناسیم، نمیتوانیم با او مقابله كنیم، نمیدانیم كه جنگ با او چقدر طول میكشد.
آری! این دشمن بزرگ و خطرناك و مسلح را خداوند متعال، كه خالق كل كائنات است، خوب میشناسد، و او تعالی آدرس، نشانی و توان رزمی این دشمن را به انسانها اعلام نموده است.
دشمنی كه تا برپا شدن قیامت به جنگ و كارزار با انسانها ادامه میدهد و حاضر به صلح و آتشبس نیست.
شاید برخی از انسانهای امروزی، آمریكا، انگلیس، اسرائیل و… را خطرناك بدانند، و فكر كنند كه خطرناكترین دشمنان انسانها اینها هستند، اما اگر اندكی فكر كنیم این دشمنان نهایتاً میتوانند، دنیای انسانها را آتش بزنند و زندگی را بر آنها سخت نمایند، اما این دشمن بزرگ كه ما از آن سخن میگوییم، خیلی بالاتر از اینهاست، او قادر است كه آخرت و عقبای انسانها را نیز آتش بزند و در هردو جهان انسانها را به انحطاط و نابودی بكشاند.
آری! نام این دشمن بزرگ بشریت «ابلیس» است و لقبش «شیطان» او بزرگترین تسلیحات را در اختیار دارد، و هیچ لحظه از شبانهروز نیز از جنگ و نبرد با انسانها باز نمیایستد و برای این كار نزد پروردگار جهانیان قسم یاد كرده است.
بعد از این كه ابلیس از فرمان خداوند روگردانی نمود، خداوند فرمود:
قَالَ فَاخْرُجْ مِنْهَا فَإِنَّكَ رَجِیمٌ ﴿٣٤﴾ وَإِنَّ عَلَیكَ اللَّعْنَةَ إِلَىٰ یوْمِ الدِّینِ (حجر / 35-34)
«(خداوند فرمود: چون از فرمان من سرپیچی كردی) پس از بهشت بیرون شو، چرا كه تو (از رحمت من،) مطرود (و از منزلت كرامت رانده) هستی. و تا روز جزا (كه در آن تو و پیروان تو به عذاب سرمدی من گرفتار میآیند) بر تو نفرین باد».
سپس شیطان گفت:
قَالَ رَبِّ فَأَنظِرْنِی إِلَىٰ یوْمِ یبْعَثُونَ (حجر / 36)
«گفت: پروردگارا! اكنون كه چنین است مرا تا روزی مهلت ده كه در آن (مردمان بعد از مرگشان مجدداً) زنده میگردند».
پروردگار فرمود:
قَالَ فَإِنَّكَ مِنَ الْمُنظَرِینَ ﴿٣٧﴾ إِلَىٰ یوْمِ الْوَقْتِ الْمَعْلُومِ (حجر/ 38-37)
«هم اینك تو از مهلت یافتگانی تا روزی كه زمان (فرا رسیدن) آن (در پیش خدا) معلوم (و اگر هم طول بكشد محدود) است، (و هنگامه رستاخیز نام دارد)».
ابلیس در اینجا بود كه برای جنگ با انسانها تصمیم گرفت:
قَالَ رَبِّ بِمَا أَغْوَیتَنِی لَأُزَینَنَّ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَلَأُغْوِینَّهُمْ أَجْمَعِینَ ﴿٣٩﴾ إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ (حجر / 40-39)
«پروردگارا! به سبب اینكه (به خاطر این انسان) مرا گمراه ساختی، (معاصی و اعمال زشت را) در زمین برایشان میآرایم و جملگی آنان را گمراه مینمایم. مگر بندگان برگزیده و پاكیزهی تو از ایشان. (كه چون دلهایشان به یاد تو آباد است، تلاش من در حق آنان بر باد است)».
او در اولین جنگ و رویاروئی با انسانها، پیروز شد و موفق گردید كه ابوالبشر و زوج او را از بهشت برین، اخراج نماید.
پس از آن در دومین معركه نیز پیروز گردید و توانست با حربه و نقشههایش «هابیل» و «قابیل» را به جنگ و جدال وادار نماید و برای اولین بار برادركشی را در جهان بشریت بنیان نهاد.
خداوند منان، بندگانش را بسیار دوست دارد، به همین جهت خداوند میخواهد كه بندگانش، دشمنانشان را بشناسند، و برای مقابله با او خود را آماده نمایند.
بارها و بارها، تابلوهای بزرگی را مبنی بر اینكه «مواظب باشید ای انسانها و بدانید كه شیطان دشمن آشكار و قسم خورده شماست». بر سر راه ما نصب كرده و هر از چند گاهی افرادی را برای بیدار كردن و تذكر دادن به ما انسانها، ارسال نموده است.
اما آیا ما برای مقابله و رویاروئی با این دشمن قسم خورده، اقدامی انجام دادهایم. در قرآن مجید یازده بار این دشمن با نام «ابلیس» به ما معرفی شده است:
1) وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ أَبَىٰ وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِینَ (بقره / 34)
«و چون به فرشتگان گفتیم: براى آدم سجده كنید، پس [همه] سجده كردند مگر «ابلیس» كه نپذیرفت و كبر ورزید و از كافران شد».
2) ثُمَّ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ لَمْ یكُن مِّنَ السَّاجِدِینَ (اعراف/ 11)
«آن گاه به فرشتگان گفتیم كه براى آدم سجده كنید. پس [همه] سجده كردند مگر ابلیس. كه از سجده كنندگان نبود».
3) فَسَجَدَ الْمَلَائِكَةُ كُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ ﴿٣٠﴾ إِلَّا إِبْلِیسَ أَبَىٰ أَن یكُونَ مَعَ السَّاجِدِینَ (حجر / 30- 31)
«پس فرشتگان همگىشان با همدیگر به سجده در افتادند (30) مگر «ابلیس»، از آنكه با سجده كنندگان باشد، سرباز زد».
4) قَالَ یا إِبْلِیسُ مَا لَكَ أَلَّا تَكُونَ مَعَ السَّاجِدِینَ (حجر / 32)
«[خداوند] فرمود: اى «ابلیس» تو را چه شده است كه با سجده كنندگان [همراه] نیستى».
5) وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ قَالَ أَأَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِینًا (اسراء / 61)
«و چون به فرشتگان گفتیم: به آدم سجده برید، آن گاه [همه] سجده بردند، مگر ابلیس. گفت: آیا براى كسى سجده كنم كه [او را] از گل آفریدهاى؟».
6) وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ (كهف / 50) «و چون به فرشتگان گفتیم: براى آدم سجده برید، [همه] سجده بردند مگر ابلیس، كه از جن بود و از دستور پروردگارش نافرمانى كرد».
7) وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ أَبَىٰ (طه/116)
«و چنین بود كه به فرشتگان گفتیم: براى آدم سجده برید. پس [همه] سجده بردند، مگر ابلیس، كه نپذیرفت».
8) فَكُبْكِبُوا فِیهَا هُمْ وَالْغَاوُونَ ﴿٩٤﴾ وَجُنُودُ إِبْلِیسَ أَجْمَعُونَ (شعراء / 94- 95)
«پس خود [بتها] و [نیز] گمراهان در آن سرنگون شوند (94) و [نیز] سپاهیان شیطان، همگى».
9) وَلَقَدْ صَدَّقَ عَلَیهِمْ إِبْلِیسُ ظَنَّهُ فَاتَّبَعُوهُ إِلَّا فَرِیقًا مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ (سباء / 20)
«(آرى) بیقین، ابلیس گمان خود را درباره آنها محقّق یافت كه همگى از او پیروى كردند جز گروه اندكى از مؤمنان!».
آری! این دشمن تا دندان مسلح، حربهها و نقشههای زیادی برای خوار و ذلیل كردن انسانها در این دنیا و مستوجب عذاب قرار دادنشان در آخرت، دارد.
نقشههای شیطان بسیارند كه ما در اینجا نمیخواهیم به تفصیل آن بپردازیم، برای مطالعه بیشتر و شناختن این نقشهها به كتاب «راههای نفوذ شیطان» مراجعه شود.
ترتیب کننده: وسیم احمد ادیب
منبع: چرا مسلمانان شکست میخورند؟ (محمد ایوب گنجی)